Main neemt meerderheidsbelang in Deense softwareleverancier

Main Capital Partners doet nieuwe strategische overname in Europese sector voor vastgoedsoftware.

Main Capital Partners kondigt de ondertekening van de acquisitie van een meerderheidsbelang in Unik System Design (‘Unik’) aan. Unik is een softwareleverancier met diepgaande industrie- en domeinkennis binnen huisvesting- & vastgoedbeheer en juridische administratie. Vorige week maakte Main ook een deal bekend in de sector voor vastgoedsoftware: het samengaan van Zig en Cegeka Real Estate Solutions (CRES).

Unik, opgericht in 1985, is een innovatieve Deense leverancier van branchespecifieke software met ruim 240 werknemers in Vejle, Aalborg, Kopenhagen en Warschau. Met bijna vier decennia ervaring heeft het bedrijf zich gepositioneerd met de meest gebruikte softwareoplossingen op de markt en bedient het meer dan 900 klanten, variërend van grootschalige particuliere en openbare woningbouwverenigingen tot advocatenkantoren en juridische bedrijfsafdelingen in heel Denemarken.

“We waren niet bewust op zoek naar een partner, maar in onze dialoog met Main Capital Partners realiseerden we ons het potentieel dat deze samenwerking met zich mee zou kunnen brengen”, zegt Jens Find, CEO van Unik System Design. “Na 38 jaar als CEO en hoofdeigenaar is het mijn sterke indruk dat dit de juiste beslissing is voor Unik, onze klanten en onze medewerkers. We zullen doorgaan met het huidige management en de huidige eigenaren zullen een aanzienlijk belang van 40 procent behouden. Voor ons is het meer een partnerschap dan een verkoop.”

Main Capital Partners zal Unik actief ondersteunen om het sterke groeimomentum vast te houden door het productaanbod voor bestaande klanten verder te verbreden. Naast initiatieven voor organische groei zullen strategische add-on acquisities een belangrijke pijler vormen van de strategie om het innovatieve productportfolio aan te vullen en de marktpositie te versterken, zowel in Denemarken als daarbuiten.

“Unik staat al lange tijd op onze radar als een van de toonaangevende Deense softwareleveranciers, en we zijn dan ook blij dat we de kans krijgen om het bedrijf te ondersteunen op zijn weg naar een internationaal leidende Software-as-a-Service provider”, aldus Wessel Ploegmakers, Partner bij Main Capital Partners. “We zijn ervan overtuigd dat onze gerichte initiatieven voor organische groei in combinatie met een selectieve buy-and-build strategie zullen resulteren in een verbeterde waardepropositie voor bestaande en nieuwe klanten.”

Lees ook: Charly Zwemstra, Main Capital Partners: ‘Vinden van targets geen probleem’

Gerelateerde artikelen