Main Capital voegt Duitse bedrijven toe aan de stal

De technologiebedrijven versterken hun positie in de bancaire sector.

Main Capital Partners heeft twee overnames gedaan in Duitsland. Een daarvan is het Hamburgse pdv Financial Software GmbH, een plaatselijke marktleider in software voor kapitaalmarkten. De andere aankoop is die Van den Berg GmbH en het daaraan gelieerde Van den Berg Service AG, leverancier van betalingsverwerkingsoplossingen in Duitsland. Het bedrijf is ook bezig uit te breiden naar andere Europese landen. 

Redenen voor de investering van Main in pdv Financial Software GmbH zijn het cross-selling potentieel van pdv en het aantrekkelijke financiële profiel met consistente groei, sterke winstgevendheid en het sterke klantenbestand.

Van den Berg, met hoofdkantoor in Herzogenrath, levert betalingsoplossingen aan meer dan 100 klanten, waarvan de meeste actief zijn in het bancaire segment. 

Main Capital stelt dat pdv Financial Software en Van den Berg loyale klanten toevoegen aan de groep zoals de Commerzbank AG, de Baader Bank AG en de Hamburger Sparkasse, die synergiën en cross-selling mogelijkheden bieden. Ook zal de combinatie de toch al prominente aanwezigheid van beide bedrijven binnen de softwaremarkt voor banken vergroten.
 

Gerelateerde artikelen