M&A Criterium: netwerken bij 50 kilometer per uur

Met superprof Erik Dekker aan kop koerste het M&A-peloton door de polders voor het jaarlijkse M&A Criterium.

Toen wielercoryfee Erik Dekker gevraagd werd hoe hij de rit met de snelle groep deelnemers aan het M&A Criterium had ervaren zei hij dat hij het “heel erg leuk vond, maar niet gezellig”. Want, zo sprak de man die vier keer een etappe won in de Tour de France, er werd bijzonder stevig doorgereden. 40, 50, 60 kilometer per uur: veel tijd om te socializen met de groep die snelheden op de klok zette was er niet. In de groep waar uw verslaggever – geen groot sporter – meereed was er gelukkig wel genoeg tijd om op een ontspannen manier kennis te maken met de leden van het peloton.

Het onderweg connecties leggen was een aspect dat Dekker ook benoemde in zijn praatje, die verbindende werking van fietsen. Fietsen wint steeds meer aan populariteit (mede dankzij een flinke boost in buiten sporten tijdens de Coronapandemie) en dit soort zakelijke netwerkritten nemen steeds meer in frequentie en betekenis toe. En, zei Dekker, op het moment dat de pakken uitgaan valt er ook veel onderscheid tussen functie en hiërarchie weg. En zo was het. Voor elk fietsniveau was er wel een groepje te vinden en elke groep was een goede dwarsdoorsnede van de M&A Community qua leeftijd, beroepsgroep en ervaringsniveau.

Het was bovendien ook heerlijk weer voor een tocht en zeker geen straf om door de lieflijke polders ten noorden van Amsterdam te peddelen. Dat er wel eens een kleine omweg gemaakt moest worden door een ontbrekende brug of dat een van de coureurs de verkeerde afslag had genomen mocht de pret allemaal niet drukken: uiteindelijk kwamen we goed en wel weer aan bij de Watts Hub in Amsterdam West, waar een goede barbecue klaarstond. Bij de borrel werd er druk gespeculeerd over de tactische finesses in de Vuelta en werden er ook weer flink wat kaartjes en LinkedIn-uitnodigingen uitgewisseld. Een dubbel geslaagde dag van sport en netwerken, dus.

Deze editie van het Criterium werd mogelijk gemaakt door Alvarez & Marsal. Bij de in turnarounds en transities gespecialiseerde adviseur werken niet alleen een paar fanatieke fietsers, maar zijn ze ook betrokken als zakelijk partner van de profploeg Jumbo Visma, waarvoor ze de belastingzaken regelen. Het criterium was daarom ook “een goede reden om onder werktijd te kunnen fietsen” volgens Roel de Vries van Alvarez Marsal, die trouwens als aspirant-prof nog met Dekker gekoerst heeft.

Onder de deelnemers werden nog twee officiële Jumbo Visma-tricots verloot. Rachael Kneen (ABN AMRO) en Joram van den Berg (HVG Law) waren de gelukkige winnaars. Alle deelnemers kregen het boek van Erik Dekker mee naar huis, vol sterke koersverhalen en inspirerende gedachten over teamwork, motivatie en doorzettingsvermogen – vast bruikbaar in de snelle en competitieve wereld van M&A.

Fotografie: Rob Sportfotografie

Gerelateerde artikelen