Leonardo & Co en De Brauw adviseren ABN AMRO bij verkoop Solveon

Zakenbank Leonardo & Co en advocatenkantoor De Brauw Blackstone Westbroek zijn de leading dealmakers van ABN AMRO bij de verkoop van incasso-dochter Solveon door de Noorse Lindorff Group. ABN AMRO krijgt ook advies van haar eigen M&A team. De Noren hebben M&A advisor Nielen Schuman en advocatenkantoor Houthoff Buruma ingeschakeld.
Het team van zakenbank Leonardo & Co staat onder leiding van managing partner Mark Pensaert. Hij werkt samen met executive director Ben Coumans, associate Johan Dubbeldeman en analyst Sjoerd van der Eijk. De dealmakers van Leonardo & Co hebben een goede relatie met ABN AMRO en hebben de bank bij meerdere deals geadviseerd. “Het mooie aan deze transactie is dat de koper nu ook een levarancier wordt van de verkoper”, zegt Leonardo & Co bankier rob Oudman. ABN AMRO ook na de overname gebruik maken van de diensten van incasso-dochter Solveon.
Head of Corporate Finance & Capital Markets Hugo Peek geeft leiding aan het team van ABN AMRO bij het advies aan het moederbedrijf. Het team van Peek is goed op dreef dit jaar. Hij was eerder dit jaar ook betrokken als adviseur van KPN bij de verkoop van een miljardenaandeel aan America Movil.
Het team van De Brauw Blackstone Westbroek staat onder leiding van M&A partner Paul Cronheim. Hij werkt samen met advocaten Bart van Reeken (ICT) en Lennard Keijzer (De Brauw Singapore). Inclusief deze deal staat De Brauw Blackstone Westbroek met 28 deals op de tweede plaats in de league tables Legal Advisory  gesorteerd naar aantal in de M&A Database van MenA.nl.
 
Jubilerend Nielen Schuman 
 
Partner Jan de Wilde van M&A en Debt Advisory bedrijf Nielen Schuman is de M&A adviseur voor de Noorse koper. De Wilde werkt samen met senior analyst Anouk van Dinteren en analisten Rutger Nuij en Mohit Sharma. Nielen Schuman vierde recent het 10-jarig jubileum en is dit jaar goed op dreef in de M&A markt. De dealmakers waren recent betrokken bij de overname van Johma door AAC Capital Partners, de management buy-out van Yaya, de verkoop van Company.Info aan het FD en de buy-out van Rituals.
Advocatenkantoor Houthoff Buruma is de juridisch adviseur van de koper. M&A partner Casper Banz geeft leiding aan het team. Houthoff Buruma staat in de league tables met 27 deals op de derde plaats. 
 
Gerelateerde artikelen