League tables week 22: J.P.Morgan, Lazard, Clifford Chance en Stibbe maken sprongen door DE deal

BofA Merrill Lynch en ABN AMRO gaan aan kop in de league tables voor financial advisory in week 22 van 2014. Stibbe en Loyens & Loeff zijn nummers één van de league tables voor juridisch adviseurs. J.P. Morgan, Lazard, Clifford Chance en Stibbe maken een grote sprong dankzij de overname door Douwe Egberts. Dat blijkt uit de M&A Database van de MenA.nl. Wekelijks maakt MenA.nl een update bekend van de league tables.
De overname van de koffieactiviteiten van Mondelez door Joh. A benckiser en Douwe Egberts voor circa 3,5 miljard euro heeft in mei de grootste impact op de league tables. BofA Merrill Lynch, J.P. Morgan en Morgan Stanley staan mede dankzij de koffiedeal op plaatsen één, twee en drie. Op 1 mei stonden ABN AMRO en Perella Winberg nog op twee en drie. op de tweede plaats in de league tables M&A Advisory gesorteerd naar dealvalue. J.P. Morgan adviseert Joh. A. Benckiser bij de deal. Goldman Sachs blijft nummer één. Lazard debuteert in de top 10. 
In de league tables M&A Advisory gesorteerd naar aantal deals zijn ING en KPMG een stap dichter bij de top gekomen ten opzichte van 1 mei 2014. ING staat nu met zes deals op de derde plaats. Hiermee is het kantoor ingelopen op nummer twee Rabobank en nummer één ABN AMRO. KPMG staat nu met zes deals op de vierde plaats. Begin mei stond het kantoor nog op plaats acht. ING adviseerde in mei bij de overname van HES Beheer voor 408 miljoen euro. KPMG adviseerde bij deals van Bencis Capital Partners, RT/Raiffeisen en de verkoop van NC Trust.
Bij de advocatenkantoren staan alle adviseurs bij de koffiedeal op plaatsen 1, 2, 3 en 4. Stibbe is de nieuwe nummer één. Het kantoor staat met een dealwaarde van bijna 17 miljard op de eerste plaats in de league table gesorteerd naar dealwaarde. Freshfields Bruckhauser Deringer, Allen & Overy en Clifford Chance volgen op plaats 2, 3 en 4. 
Loyens & Loeff heeft nog steeds de eerste plaats in handen in de league tables gesorteerd naar aantal deals. Ten opzichte van de stand van 1 mei heeft het kantoor drie nieuwe deals toegevoegd aan haar trackrecord. Dit brengt het totaal op 18 deals voor 2014. 
Gerelateerde artikelen