League Tables Q3, 2024: Deze advocaten begeleidden de meeste en grootste deals

In de aanloop naar de eindejaarsrally van Q4 pakken A&O Shearman en deBreij de topposities.

Bekijk hier de advertentie in het Financieele Dagblad.

De overnamemarkt zit in een dip, blijkt uit de laatste cijfers van overname-database Dealmaker.nl.

Maar voor de top juridische firma’s uit de League Tables is het nog altijd een aantrekkelijke markt, zeker voor de sectorspecialisten.

Zo zag Jasper de Jong, partner en M&A-advocaat bij A&O Shearman, in het derde kwartaal “een toename in activiteit ten opzichte van H1 2024 bij onze Financial Services, Infra, Private Equity en bepaalde multinational corporate cliënten.”

“Deze trend zet waarschijnlijk door in Q4″, vervolgt De Jong. “Onze Q3 performance toont aan dat ons kantoor goed uitgerust is voor deze deals waar specifieke kennis en ervaring van de relevante sector en/of regelgeving de sleutel is.”

In de Top 10 qua dealwaarde pakt A&O Shearman de eerste positie gevolgd door Loyens & Loeff en Stibbe:

Wordt Q4 als vanouds het drukste kwartaal?
In de mid-market pakt deBreij de eerste positie over van CORP. die verhuist naar de tweede plek. JB Law maakt de Top 3 compleet.

“Veel activiteit in de M&A-markt leidde tot veel closings, maar ook tot deals die afketsten of on hold werden gezet”, zegt Laura Overes, M&A-advocaat bij deBreij en winnaar van de M&A Award Best Lawyer Mid-Market 2023. “Het vierde kwartaal zal traditiegetrouw het drukste M&A-kwartaal worden. Al lijkt de ‘eindejaarsgekte’ wel iets op z’n retour. Waar processen die nu starten voorheen vóór eindejaar moesten worden afgerond, zien we dat deals al over het jaar worden heen getild.”

Dit is de Top 10 van de law firms die de meeste deals wisten te closen:

Lees ook: League Tables Q3, 2024: De adviseurs met de meeste transacties en hoogste waarde

Gerelateerde artikelen