Welke due diligence-firma’s waren het meest actief in Q1, 2024?

De Big Four wisselen stuivertje in de top 4. BDO en SINCERIUS zitten hen op de hielen.

Bekijk hier de FD-advertentie van de League Tables Q1, 2024

Op de valreep voor het sluiten van de League Tables Q1, 2024, kondigde de Nederlandse infrastructuurgroep VTTI samen met de Duitse vermogensbeheerder IKAV aan om een meerderheidsbelang te kopen in de grootste terminal voor vloeibaar aardgas van Italië. Met deze megadeal van 880 miljoen euro wist KPMG de eerste positie te pakken in de top 10 due diligence firms qua dealwaarde.

Michiel van der Kleij van KPMG verwacht toenemende activiteit die mede wordt gedreven door een aantal grotere strategische transacties die de markt op komt. “Deze processen zullen bijdragen aan een drukke zomer, en zullen zich vertalen naar een positief 2024”, aldus Van der Kleij.

Deloitte was met twintig transacties de meest actieve DD-firma. Bregje Huesmann-Beuting van Deloitte zegt: “In Q1-24 hebben wij twintig klanten verdeeld over verschillende industrieën geholpen bij het realiseren van hele mooie transacties. Waar de afgelopen periode iets rustiger was in de overnamemarkt, kijken wij uit naar positieve marktontwikkeling de komende periode.”

Lees ook: Welke adviseurs deden de meeste deals in het eerste kwartaal? (League Tables Q1, 2024)

Gerelateerde artikelen