League tables 2017: Dubbelklapper Allen & Overy tweede jaar op rij

Laatst bijgewerkt: 20 juli 2023 10:58
Advocatenkantoor Allen & Overy is heer en meester in de league tables advocatenkantoren van 2017. Het kantoor adviseerde bij de grootste én de meeste deals.

Bekijk de league tables 2017 in het Financieele Dagblad
 
De advocaten van de Apollolaan staan voor het tweede jaar op rij op de eerste plaats in de league tables gesorteerd op dealwaarde én op aantal. Het scheelde weinig, want advocatenkantoor Lexence adviseerde bij eenzelfde aantal deals, maar staat met een lagere dealwaarde op de tweede plaats. 

Annelies van der Pauw van Allen & Overy, dit jaar betrokken bij zes deals met een waarde van 460 miljoen euro, ziet dat er nog genoeg geld beschikbaar is voor overnames. “Ondanks wereldwijde politieke onrust is Q4 een actief kwartaal gebleken. Er is momenteel een goede beschikbaarheid van gevarieerde en betaalbare financiering bij banken, alternatieve aanbieders en de kapitaalmarkt. Dit helpt zowel strategische als private equity kopers bij het doen van acquisities. Wereldwijd hebben we met name een sterke stijging gezien in midmarket deals.”

 

Recordjaar voor Lexence
Lexence heeft opvallend veel deals gedaan in 2017. Het kantoor eindigde 2016 met 32 deals op de negende plaats in de league table naar deal volume en eindigt 2017 met 65 deals. Dit jaar vertrok het kantoor vliegend uit de startblokken en stonden de midmarket-dealmakers in de tables van Q1, Q2 én Q3 op de eerste plaats. Na een eindsprintje van Allen & Overy in Q4 hebben ze de eerste plaats net niet vast kunnen houden. 

Luc Habets van Lexence is trots op de prestaties van zijn kantoor. “2017 was onbetwist een recordjaar voor Lexence met 65 gepubliceerde deals in diverse sectoren, ruim twee keer zoveel als in 2016. We waren wederom actief voor private-equity-investeerders in alle fasen van groei, dus bij initiële investeringen in veelbelovende technologiebedrijven tot succesvolle exits. Daarnaast hebben we in de fors aantrekkende economie veel gewerkt, zowel nationaal als internationaal, voor strategische partijen met een sterk buy- and build-profiel, waaronder ook weer sinds enige tijd transacties in traditionele sectoren zoals bouw en constructie.”

 

Bij de zakenbanken staan J.P. Morgan en ING op de eerste plaats. Bekijk hier de league tables
 

 

 

Gerelateerde artikelen