Advocaten Leo Groothuis en Matthijs Ingen-Housz op 1

Laatst gewijzigd: 20 juli 2023 10:58
LEAGUE TABLES 2017 - Leo Groothuis van NautaDutilh adviseerde bij de grootste en Matthijs Ingen-Housz bij de meeste deals in 2017. Dat blijkt uit de MenA.nl league tables van advocaten.

De deals van Leo Groothuis (foto boven) hebben een opgetelde waarde van bijna 25 miljard euro. Daarmee steekt de advocaat uit de stal van NautaDutilh met kop en schouders uit boven de concurrentie. Tim Stevens van Allen & Overy staat met 16 miljard op plaats twee. Groothuis was dit jaar betrokken bij de enige deal met een dealwaarde van meer dan 10 miljard euro. De overname van Westfield Corporation door het aan de Amsterdamse beurs genoteerde vastgoedconcern Unibail-Rodamco voor ruim 13 miljard euro.Daarbij adviseerde hij begin dit jaar bij de verkoop van Patheon door DSM voor 6,5 miljard en de overname van Gemalto door Thales voor 4,6 miljard.

Nummer twee Stevens was evenals Groothuis bij de DSM-deal betrokken. Daarnaast adviseerde onder andere bij de Amsterdamse beursgang van NEPI Rockcastle voor 6,1 miljard euro, een miljardenovername dóór Refresco en de overname ván Refresco. 

De nummer één van vorig jaar, Arne Grimme van De Brauw Blackstone Westbroek, eindigt dit jaar op de negende plaats. Hij was afgelopen jaar vooral druk met het voorkomen van een hoge dealwaarde, door AkzoNobel te adviseren in de overnamestrijd met PPG.

 

2017 was niet het jaar van de grote deals, maar wel een recordjaar in aantal deals. Daar kan Matthijs Ingen-Housz van INGEN HOUSZ over meepraten. Hij staat met 25 deals op de eerste plaats in de league tables gesorteerd op aantal deals. Hij was bij meer deals betrokken, maar alleen de deals met een waarde van meer dan 5 miljoen euro tellen mee voor voor de league tables. Ingen-Housz adviseert veel bij investeringsdeals met venture capital, die niet altijd de ondergrens halen. Naast de mooie positie in de league tables won hij in december de M&A Award voor Best M&A Lawyer Midmarket

De winnende midmarket-advocaat van vorig jaar, Luc Habets van Lexence, volgt op de tweede plaats in de league tables met 21 deals. Ook hij is vaak betrokken bij investeringsdeals en adviseert met name aan de kant van private-equitybedrijven.  

 

Bij de zakenbankiers staan Cassander Verwey van J.P. Morgan en Danny Bosker van KPMG op één. Bekijk hier de league tables.
 

Gerelateerde artikelen