League tables 2016: Topsupporters Wilbert van den Heuvel van PwC en Joost Siemensma van SINCERIUS

Laatst gewijzigd: 20 juli 2023 10:37
Wilbert van den Heuvel van PwC en Joost Siemensma van SINCERIUS staan op de eerste plaats in de transaction support league tables van 2016.

Transaction-support-adviseur Wilbert van den Heuvel van PwC (foto boven) heeft de helft van de dealwaarde van PwC voor zijn rekening genomen. Waar PwC bij ruim zes miljard euro aan deals transaction support heeft geleverd, zijn de deals van Wilbert van den Heuvel goed voor 3,8 miljard. Een mooi aandeel en hij komt daarmee op de eerste plaats van de league table gesorteerd op dealwaarde. 

 

PwC bouwt aan deals in de financiële sector
Van den Heuvel constateert zelf ook dat het team van PwC lekker draait. “De dealspraktijk van PwC als geheel draait goed. Onze investeringen in de breedte en de diepte betalen zich dubbel en dwars terug in het vertrouwen van onze cliënten en een nummer één positie in de league tables.” Volgens de dealmaker komt de score niet uit de lucht vallen. “We hebben de afgelopen jaren gebouwd aan een dealsteam gericht op de financiële sector (fs), waardoor we klanten optimaal kunnen ondersteunen op grote en complexe transacties. Daarnaast helpen wij onze klanten multidisciplinair, zoals bijvoorbeeld actuariële, tax en financiële expertise bij verzekeraars en operationele en financiële expertise bij banken. Dit sluit aan bij de klantbehoefte bij Nederlandse transacties in de financiële sector.” Hierbij doelt Van den Heuvel onder andere op de beursgang van a.s.r. en het openbare bod van NN op Delta Lloyd

Nummer twee André van IJperen van Deloitte was dit jaar als teamleider betrokken bij vijf deals met een opgetelde  dealwaarde van circa 2,77 miljard euro. De dealwaarde heeft hij te danken aan bewezen diensten voor ASML bij de overname van de fabrikant van meetapparatuur Hermes Microvision (HMI). Gijs van Reen van KPMG staat met 2,49 miljard euro op de derde plaats. Ook hij dankt zijn podiumplaats aan een hightechdeal; de verkoop van NXP Standard Products aan de investeerders JAC Capital en Wise Road Capital.

Challengers Joost Siemensma en Leontine Koens-Betz       
Waar SINCERIUS de challenger is voor de 'big four'-kantoren, zijn Joost Siemensma en Leontine Koens-

Betz de challengers op individueel niveau. Siemensma staat op de eerste plaats en Koens-Betz op plaats drie, net achter awardwinnaar Remco van Daal van PwC. Siemensma was dit jaar betrokken bij negentien deals, waaronder veel private-equitydeals. Zo adviseerde hij onder andere Mentha Capital, Rabo Private Equity en Gilde Healthcare, maar ook strateeg Batenburg Techniek. Nummer twee Remco van Daal en nummer drie Leontine Koens-Betz waren beiden bij zestien deals teamleider. Van Daal staat op twee dankzij een hogere dealwaarde. Die heeft hij voor een deel te danken aan de overname van Den Braven door Arkema voor 485 miljoen euro. Koens-Betz, de hoogstgenoteerde en enige vrouw in de transaction-support league tables, adviseerde ook bij de overname van Den Braven. Daarnaast adviseerde zij Waterland Private Equity bij de deelname in Scholt Energy Control.

 

Bekijk ook de andere league tables van 2016

 

De league tables zijn gebaseerd op deals in de M&A Database met een waarde van meer dan 5 miljoen euro. Deals waar adviseurs als teamleider betrokken waren worden meegeteld in de persoonlijke league tables. De league tables worden ook gepubliceerd in M&A Magazine en Full Members van de M&A Community kunnen de league tables te allen tijde inzien op MenA.nl

Gerelateerde artikelen