Lazard, Allen & Overy, Bain, Deloitte, ING, Leonardo, De Brauw en Hill + Knowlton bij overnamebod Nutreco

Zakenbank Lazard, advocatenkantoor Allen & Overy, Bain en Deloitte adviseren holdingmaatschappij SHV bij het overnamebod van 2,7 miljard euro op diervoederbedrijf Nutreco. Nutreco krijg financieel advies van ING en Leonardo & Co, juridisch advies van De Brauw Blackstone Westbroek en communicatieadvies van Hill + Knowlton.
Het team van Lazard staat onder leiding van Wouter Han. Hij werkt met Bas van der Vlist, Fokke Eijsink en Friso Hornstra. Jan Louis Burggraaf geeft leiding aan het team van Allen & Overy. Hij werkt samen met Stephanie Horowitz, Marianne Drijgers, Paul Glazener en Maarten de Jong.
 
Deloitte verzorgt de financiële en fiscale due diligence. Het team bestaat uit Maurice Dercks, Marije Staman en Martijn Koedijk. De commercial due diligence wordt uitgevoerd door een team van Bain onder leiding van Jeroen Hegge.
 
Sell side adviseurs
Maurits Duynstee en Marc Steer verzorgen het advies namens ING Corporate Finance. Rob Oudman geeft leiding aan het team van Leonardo & Co.
 
Bernard Roelvink geeft leiding aan het team van  De Brauw Blackstone Westbroek. Hij werkt samen met Dirk Struycken en Willem Bijveld. Namens Hill + Knowlton werkt Frans van der Grint aan de deal.
Het management en de raad van commissarissen steunen het bod van SHV. Het bod vertegenwoordigt een premie van 42 procent op de slotkoers van vrijdag 17 oktober. Nutreco CEO Knut Nesse ziet in SHV een goede partner voor duurzame groei. SHV staat achter de groeiplannen en geografische uitbreiding van Nutreco. SHV steunt Nutreco ook bij mogelijke nieuwe overnames. 
Gerelateerde artikelen