KPMG, NautaDutilh, JSA Tax en Houthoff Buruma adviseren bij techdeal AlpInvest en GIMV

Dealmakers van KPMG Corporate Finance, JSA Tax en Sincerius adviseren private equity bedrijf AlpInvest en investeringsmanager Taros Capital bij de verkoop van technologiebedrijf Oldelft Ultrasound. Koper GIMV krijgt advies van advocatenkantoor Houthoff Buruma, Arthur D. Little en KwikGielen Management Consultants. Advocaten van NautaDutilh adviseren Oldelft.
“Mijn collega deed de overname in 2004, ik doe nu de exit”, zegt managing partner Paul Lamers van Taros Capital. In 2004 werkten Lamers en Alexander van Wassenaer nog bij AlpInvest. Wassenaer was destijds verantwoordelijk voor de overname van Delft Instruments door AlpInvest. In 2005 hebben ze samen met de Duitse collega Cristian Bächle het management van meerdere investeringen overgenomen en ondergebracht onder de vlag van Taros Capital. Vervolgens zijn verschillende onderdelen van Delft Instruments verkocht, waaronder Nucletron en nu Oldelft Utrasound.
De investeringsmanagers hebben een team van KPMG Corporate Finance ingeschakeld om een koper te zoeken voor Oldelft. Het team van KPMG bestaat uit partner Wouter van der Heijden en manager Gelbrich Nieuwe Weme. JSA Tax verzorgt het fiscaal advies voor de verkoper en Sincerius levert ondersteunende financiële diensten.
Dealmakers GIMV 
 
“De corporate finance adviseur van AlpInvest heeft ons benaderd voor de deal”, zegt Ivo Vincente van GIMV over de deal. Vincente is hoofd Buyouts & Growth voor koper Gimv in Nederland. Bij de overname van Odelft werkt hij in een team met executive investment manager Sander van Vreumingen, investment manager Laurens Rosemüller en legal counsel Joris Hilhorst.
GIMV krijgt juridisch advies van een team van advocatenkantoor Houthoff Buruma onder leiding van Angenita Pex. Een team van Arthur D. Little verzorgt de due diligence voor GIMV en consultants van KwikGielen Management Consultants hebben geholpen bij het arrangeren van bankfinanciering.
Het doelwit van de deal heeft een eigen juridisch adviseur ingeschakeld. Het team van advocatenkantoor NautaDutilh bestaat uit advocaten Jeroen Preller en Nieke van der Meer. 
 
Gerelateerde artikelen