KPMG, ABN AMRO, Clifford Chance en Simmons & Simmons adviseren bij secondary buyout private equity bedrijven Bencis en Egeria

Corporate finance adviseurs en zakenbankiers van KPMG en ABN AMRO adviseren private equity bedrijf Bencis Capital Partners bij de verkoop van parfumfabrikant Koninklijke Sanders. Allen & Overy adviseert Bencis. Advocatenkantoor Clifford Chance adviseert Egeria bij de secondary buyout. Simmons & Simmons adviseert het participerende management van Sanders.
Managing partner Lesley van Zutphen (foto) is namens Bencis Capital Partners als investeringsmanager verantwoordelijk voor de exit. Bencis kocht Sanders in 2010. Het private equity bedrijf richt zich op investeringen tussen de 5 en 50 miljoen euro. Egeria zit daar net boven met een investeringsfocus tussen de 50 en 250 miljoen euro. Egeria investeert in Sanders uit het fonds van 600 miljoen euro dat het in 2012 heeft opgehaald. 
Het team van KPMG staat onder leiding van head of private equity Onno Sloterdijk. Hij werkt samen met Geert van Roon, Ruth Bongers, Jurry van Rooijen, Marnix van de Weijer en Reinier Stijnman.
 
Dennis van Zijl geeft leiding aam het team van ABN AMRO. Hij werkt samen met Onno groeneveld, Joost-Jan van Halder en Marco Seller. 
 
Het team van Allen & Overy staat onder leiding van Karine Kodde, zij werkt samen met Annelies van der Pauw. 
Het team van Clifford Chance staat onder leiding van Jeroen Thijssen. Hij werkt onder anderen samen met Marc Besen en Bas Boris Visser.
 
Advocatenkantoor Simmons & Simmons adviseert het management en minderheidsaandeelhouders van Sanders bij de overname. Het team van Simmons & Simmons staat onder leiding van Rob Hendriks. Hij werkt samen met Pieter van Uchelen, Martijn Stuart, Michiel Wurfbain en Peter Flipsen. 
 
M&A Awards deal 
De overname van Sanders in 2010 is genomineerd voor de M&A Awards van dat jaar. Bart Hullegie, de CEO van Sanders, had er een druk jaar aan. "Het afgelopen jaar [2010 – red] ben ik betrokken geweest bij de aankoop van Koninklijke Sanders B.V. door Bencis en het management. De oude aandeelhouders (informal investors) hebben via Rothschild UK een veiling georganiseerd. Het beste complete bod in termen van condities, toekomst perspectief voor bedrijf en financieel werd door Bencis gedaan. Samen met onze CFO Denis Duggan heb ik een mooi belang in Koninklijke Sanders."
 
Gerelateerde artikelen