Kleine lettertjes uitgelekt in koopcontract Manchester United

Koper Jim Ratcliffe kan worden gedwongen om zijn belang weer te verkopen.

Miljardair Jim Ratcliffe, die onlangs een kwart van de aandelen in voetbalclub Manchester United overnam, kan onder bepaalde omstandigheden worden gedwongen om zijn aandeel in de Britse voetbalclub weer af te stoten. Het gedwongen terugdraaien van de deal is mogelijk tot anderhalf jaar nadat de koop is afgerond.

Dit staat in de verkoopvoorwaarden die zijn uitgelekt in Britse media. In de kleine lettertjes van het koopcontract staat ook dat het bezit van Ratcliffe in de club minimaal 33 dollar per aandeel moet opleveren als Manchester United binnen drie jaar wordt verkocht. Deze clausule gaat in als de meerderheidsaandeelhouder, de Amerikaanse familie Glazer, van de club af wil. Dit kan betekenen dat Jim Ratcliffe eventueel moet bijbetalen als de club op de markt komt en de prijs per aandeel laag uitvalt.

Ratcliffe stapte eind december in de vermaarde voetbalclub, die gewaardeerd wordt op 6,3 miljard dollar, inclusief schulden. Tal van belangstellenden probeerde de club vorig jaar te kopen. Een sjeik uit de Verenigde Arabische Emiraten had vijf miljard geboden op de gehele club.

Gerelateerde artikelen