‘Kapitaalversterking Arcadis noodzakelijk’

Advies- en ingenieursbureau Arcadis zit veel dieper in de financiële problemen dan het aangeeft. Dat schrijft TT Research, het bedrijf achter analist Teun Teeuwisse, volgens De Telegraaf in een rapport. Arcadis herkent zich niet in het geschetste beeld.

Teeuwisse, die bekend staat als de marktkenner die als eerste de financiële problemen bij het failliette Imtech wist aan te wijzen, denkt volgens De Telegraaf dat Arcadis een aandelenemissie van tussen de 550 miljoen euro en 625 miljoen euro nodig heeft om in financieel rustiger vaarwater te komen. Het ingenieursbureau heeft onder meer te maken met problematische inning van betalingen, meer concurrentie en te dure overnames in het verleden.

Arcadis laat desgevraagd dus weten zich niet in het door TT Research geschetste beeld te herkennen. Een woordvoerder wijst onder meer op de ,,sterke balans en goede cashflow'' van het bedrijf.

Arcadis is niet bezig met eventuele acties tegen TT Research. Het aandeel Arcadis stond vrijdag vrijdag kort na de openingsbel meer dan 3 procent in het rood.

(ANP)

Gerelateerde artikelen