J.P. Morgan en Marktlink aan kop in league tables Q3

Laatst gewijzigd: 20 juli 2023 11:09
Zakenbank J.P. Morgan doet dit jaar de grootste deals en corporate-finance-kantoor Marktlink de meeste deals. Dat blijkt uit de MenA.nl league tables over de eerste drie kwartalen van 2018.

[scroll naar beneden voor de league tables]

J.P. Morgan heeft dit jaar een seizoenskaart op de eerste plaats. Sinds maart gaat de zakenbank aan kop van de league tables M&A Advisory gesorteerd op dealwaarde. Het kantoor was onder andere betrokken bij de verkoop van AkzoNobel Specialty Chemicals voor 10,1 miljard euro en adviseerde Heineken in augustus bij de deelname in China Resources Beer voor 2,7 miljard euro.

Cassander Verwey van J.P. Morgan
Chinees bier
Cassander Verwey gaat mee in het mooie dealjaar van zijn kantoor. Hij staat dankzij de Akzo-deal bovenaan de league table van individuele zakenbankiers gesorteerd op waarde. Hij ziet in de overname door Heineken een teken dat de Chinese overnamemarkt belangrijker wordt. “De Heineken-deal onderschrijft China's relevantie vanuit macro- en M&A perspectief. We zien verder veel cross-sectorale M&A bij bedrijven in technologie, industrie en de financiële sector.”

Marktlink staat voor het eerst (sinds 2012) op de eerste plaats in de MenA.nl league tables gesorteerd op aantal deals. Het kantoor blijft met 32 deals ruim voor nummer twee Rabobank. Partner Tom Beltman van Marktlink heeft de smaak te pakken. "De markt is stabiel goed. De groei naar 70 professionals vertaalt zich in een groeiend aantal deals. Het doel voor 2019 is door te groeien naar 100 dealmakers.”  

Eric Wijs van Lincoln International staat met negen deals op de eerste plaats in de tables van individuele dealmakers. In augustus was hij nog betrokken bij een private-equity-onderonsje tussen ABN AMRO Participaties en Foreman Capital. Hierbij adviseerde Wijs Foreman Capital bij de verkoop van infrabeheerder De Jong Zuurmond aan ABN AMRO Participaties.

 

 

 

 

Gerelateerde artikelen