John Sjölander partner bij Newion

Laatst gewijzigd: 25 september 2023 09:51
Met de komst van de ervaren Zweedse fund manager breidt Newion haar groei uit naar de Nordics, DACH en de Benelux.

John Sjölander (42) heeft zich als Partner aangesloten bij Newion, de toonaangevende in Amsterdam gevestigde Europese investeerder in B2B-software startups. John zal de groei van de venture capitalist in de Scandinavische landen, DACH en de Benelux ondersteunen. Op dit moment telt Newion 21 investeringen met een totaal beheerd vermogen van €150 miljoen.

Patrick Polak: “Wij zijn enorm blij met John in ons team. John heeft een geweldig netwerk, een bewezen track record en een ondernemersachtergrond. Hij gaat ons ondersteunen in onze verdere groei en deelt onze missie ‘to let startups shine’. John Sjölander heeft een achtergrond in venture capital en technologie. Hij werkte voor het Zweedse fonds Industrifonden, waar hij zijn focus had op B2B-software bedrijven. Vóór Industrifonden bekleedde John managementposities bij de B2B SaaS-startups Sticky en Burt. John heeft een masterdiploma van de IT-universiteit van Göteborg, Zweden.

“Ik denk dat de grootste kansen in de B2B-wereld nog moeten komen en dat Newion perfect gepositioneerd is om de opportunities maximaal te ondersteunen. Daarbij is het geweldig om deel uit te maken van een team dat als een van de beste bekend staat”, zei John Sjölander.

U kunt hier meer lezen over Newion en de investeringsstrategie van dit succesvolle fonds. 

Gerelateerde artikelen