Italiaanse app-ontwikkelaar neemt WeTransfer over

De verkoop komt twee jaar nadat WeTransfer terugdeinsde voor een beursgang.

De Italiaanse app-ontwikkelaar Bending Spoons heeft WeTransfer, een Nederlandse dienst voor het delen van bestanden, overgenomen. Twee jaar geleden had WeTransfer nog plannen voor een beursgang in Amsterdam, maar zag daar uiteindelijk van af. Dit vanwege de matige omstandigheden op de beurs, met relatief lage waarderingen. De beurswaarde zou destijds 716 miljoen zijn geweest.

Financiële details over de nu gesloten deal zijn niet bekendgemaakt. Het bedrijf heeft 600.000 abonnees en 80 miljoen maandelijkse actieve gebruikers voor zijn dienst, die het delen van grote bestanden online vergemakkelijkt. De omzet van WeTransfer groeide vorig jaar met 25 procent tot 132 miljoen euro, waarvan iets meer dan de helft afkomstig was uit advertenties en de rest uit abonnementen.

Het in Milaan gevestigde Bending Spoons heeft de afgelopen jaren een aantal softwarebedrijven overgenomen. In 2022 kocht het Evernote, het bedrijf achter een populaire notitie-app. Bending Spoons probeerde ook de videohostingdienst Vimeo over te nemen, maar staakte het bod toen de partijen het niet eens konden worden over de prijs. (ANP)

Gerelateerde artikelen