WeTransfer blaast beursgang af op het nippertje

WeTransfer ziet af van zijn beursgang in Amsterdam die morgen zou plaatsvinden. De onrustige marktomstandigheden op de aandelenbeurzen zijn volgens het bedrijf de aanleiding.

Techbedrijf WeTransfer ziet af van zijn beursgang in Amsterdam die morgen zou plaatsvinden. De onrustige marktomstandigheden op de aandelenbeurzen zijn volgens het bedrijf de aanleiding. De beurskoersen zijn de afgelopen tijd hard gedaald door zorgen bij beleggers over een sterk stijgende rente in de Verenigde Staten tegen de hoge inflatie. Met name techaandelen kregen daardoor rake klappen.

WeTransfer kondigde eerder deze maand aan naar het Damrak te willen. De onderneming met de gelijknamige digitale verstuurdienst van bestanden mikte daarbij op een beurswaarde tot 716 miljoen euro. Met de opbrengst van de plaatsing van nieuwe aandelen wilde WeTransfer verder groeien, bijvoorbeeld door overnames te doen.

WeTransfer heeft ook andere diensten als een online aantekeningenblok en manieren om presentaties te maken. Het bedrijf richt zich vooral op de creatieve sector. De onderneming biedt haar bestandenverstuurdienst gratis aan met reclame, maar heeft ook een abonnementsmodel voor alle diensten samen. Het bedrijf heeft 87 miljoen gebruikers en 387.000 abonnees.

In een verklaring stelt topman Gordon Willoughby van WeTransfer toegewijd te blijven aan het uitvoeren van de strategie en het groeitraject van de onderneming voort te zullen zetten.

 

Gerelateerde artikelen