Investeringsronde maakt OpenAI ruim 100 miljard waard

Thrive Capital zou meer dan een miljard extra willen inleggen.

OpenAI, het bedrijf achter de populaire chatbot ChatGPT, wil in een nieuwe investeringsronde miljarden dollars ophalen. De onderneming voert daar gesprekken over met geïnteresseerde partijen, meldt zakenkrant The Wall Street Journal. Met de nieuwe investering zou de waarde van het bedrijf stijgen tot boven de 100 miljard dollar.

Durfkapitaalbedrijf Thrive Capital zou volgens de bronnen 1 miljard dollar willen inleggen. Thrive heeft al nauwe banden met OpenAI en heeft sinds vorig jaar al enkele honderden miljoenen in het AI-bedrijf geïnvesteerd, aldus WSJ. Ook Microsoft zou interesse hebben om mee te doen. Het techconcern en OpenAI zijn ook geen onbekenden van elkaar. Microsoft investeert al jaren in OpenAI. Welke andere partijen nog meer deelnemen aan de investeringsronde is niet duidelijk.

OpenAI zoekt enorm veel kapitaal om een netwerk van eigen chipfabrieken te bouwen. Dat plan zou biljoenen dollars vergen.

OpenAI werd eind vorig jaar gewaardeerd op 86 miljard dollar. De afgelopen weken hebben een of meer aandeelhouders onderhandeld over de verkoop van hun aandelen in het bedrijf, meldt WSJ verder op basis van documenten die de krant inzag. Als die deal doorgaat, zou de waarde van OpenAI uitkomen op 103 miljard dollar.

Gerelateerde artikelen