Investeringsplatform Return haalt 100 miljoen op

Hartenlust Groep heeft een minderheidsbelang genomen in Return.

Het Nederlandse investeringsplatform Return heeft 100 miljoen euro aan investeringsgeld opgehaald voor de ontwikkeling van projecten op het gebied van zonne-energie en de opslag van energie. De investering, geleid door Hartenlust Group, dient voor zowel bestaande portfoliobedrijven als strategische investeringen in nieuwe projecten, ook in andere Europese landen.

De nieuwe kapitaalronde volgt na een eerdere investering van Return in SemperPower, ontwikkelaar van utility-scale energieopslag. Daarnaast heeft de groep geïnvesteerd in Lion Storage, ontwikkelaar van een 350 MW energieopslagproject in Zeeland, en meerdere concrete projecten in Nederland die gezamenlijk goed zijn voor meer dan 500 MW. Met de nieuwe investering gaat Return ook projecten ondersteunen in België en Duitsland. De volgende stap voor Return is om zijn aanwezigheid uit te breiden door heel Europa en een centrale rol te spelen in de ontwikkeling van duurzame energie over het gehele continent.

Focus op projectontwikkeling
Hartenlust Group heeft de rol van hoofdinvesteerder op zich genomen binnen de nieuwe kapitaalwerving en neemt een minderheidsbelang in Return. De groep investeerde eerder al met Stecc Capital, waar Return onderdeel van is, 100 miljoen euro in Ekhi voor de ontwikkeling van zonne-energie. De nieuwe financiering van 100 miljoen euro is met name gericht op de ontwikkeling van projecten voor energieopslag.

Xeno Grimmelt, oprichter en partner bij Hartenlust Group, vertelt: “We zijn enorm blij met deze investering in Return. Onze eerdere samenwerking met het team van Return was zeer positief en we hebben veel vertrouwen in hun capaciteiten. Met deze investering richten we ons op een strategische mix van projectontwikkeling, infrastructuur en kansen binnen de energietransitie. Het geheel sluit perfect aan bij onze visie om duurzame en impactvolle ondernemingen te ondersteunen.”

Duurzame innovatie stimuleren
Meerdere partijen die zich inzetten voor versnelling van de energietransitie zijn onderdeel van de nieuwe kapitaalinjectie. Onder meer Renard Investments, het familiebedrijf van Stijn Vos, CEO van Enstall, en de oprichters van Vandebron dragen bij. Stijn Vos zegt over zijn aandeel in de investering: “Ik ben dagelijks actief in de energietransitie en ben daarom erg blij dat ik me als investeerder bij Return kan aansluiten. De sterke ondernemersgeest van het team sluit perfect aan bij ons streven om duurzame projectontwikkeling te stimuleren. We kijken ernaar uit om met Return bij te dragen aan de ontwikkeling van nieuwe duurzame energie-assets.”

Willem-Jan Schutte, CEO van Return: “We zijn dankbaar voor het vertrouwen en de steun van onze investeerders. Deze tweede investering van 100 miljoen euro is een belangrijke stap voor Return en we zijn enthousiast over de kansen die voor ons liggen. We zetten ons volledig in om de energietransitie te versnellen door ondernemende teams in heel Europa te ondersteunen en kijken ernaar uit om samen met de groep investeerders die nu bij Return betrokken is grote successen te boeken.”

Lees ook: In deze drie sectoren gaan de meeste deals vallen in 2024

 

Gerelateerde artikelen