Investeringen in fintech-bedrijven groeien het snelst in Europa

De wereldwijde investeringen in financial-technology bedrijven zijn in 2014 verdriedubbeld tot 11,6 miljard euro. Uit recent onderzoek van Accenture (NYSE:ACN) blijkt bovendien dat de fintech-investeringen in Europa het snelst gegroeid zijn.
Hoewel de VS nog steeds verantwoordelijk is voor het leeuwendeel van de wereldwijde fintech-investeringen, realiseerde Europa in 2014 de snelste groei. In vergelijking met 2013 groeiden deze investeringen met 215 procent tot 1,34 miljard euro. 
Het Verenigd Koninkrijk en Ierland namen 42 procent van het Europese totaal voor hun rekening. In de rest van Europa nam het investeringsniveau ook significant toe. In Nederland liepen de investeringen op tot 277 miljoen euro, terwijl in Scandinavië en Duitsland respectievelijk 313 miljoen en 74 miljoen euro geïnvesteerd werd.
 
Voor het volledige, Engelstalige rapport, zie hier.
__________________________________________________________________________
De Dutch FinTech Awards 2015 is hét platform voor toonaangevende FinTech-bedrijven. Duizenden banen in de bankwereld verdwijnen binnen enkele jaren door talloze ‘FinTech- startups’. Innovatieve bedrijven staan te popelen om talloze gefrustreerde klanten van financiële instellingen van dienst te zijn. Wereldwijd wordt er meer en meer geïnvesteerd in techbedrijven die de gevestigde orde graag omver willen werpen. Neem deel. Word lid van de FinTech Community, bezoek de FinTech Events, meld u aan voor de Dutch Fintech Awards 2015. 
__________________________________________________________________________  
  
Gerelateerde artikelen