Investeerders in Doppio kunnen fluiten naar hun geld

Na een doorstart is de fabrikant van fatbikes alweer failliet.

Urban Mobility, de producent van de fatbikes van Doppio, is failliet. Dat meldt RTL Z. Volgens oprichter Peter Eiselin is het bedrijf genekt door vraaguitval als gevolg van de negatieve publiciteit rond fatbikes en de toevloed van illegaal geïmporteerde en opgevoerde modellen.

Doppio werd in 2019 opgericht door de 52-jarige ondernemer Eiselin. Het bedrijf ontwikkelde een tweezitter fatbike die in China werd geproduceerd, maar ging door een samenloop van omstandigheden begin 2021 ook al eens failliet. Leveringsproblemen, geldgebrek en ruzie tussen de aandeelhouders werden het bedrijf destijds fataal.

Twee jaar geleden was het bedrijf nog vol goede moed. Het gaf 30.000 aandelen uit met een waarde van vijftig euro per stuk. De aandelenemissie volgde op de participatie van investeringsmaatschappij Airbridge Equity Partners en een crowdfunding-actie in de zomer van 2021.

Doppio verwachte twee jaar geleden nog haar afzet jaarlijks te verdubbelen naar een volume van 6000 tot 8000 fietsen in 2024.

Gerelateerde artikelen