Fietsmerk Doppio geeft nieuwe aandelen uit

De aandelenemissie vindt plaats via beursplatform Bondex.

Het Nederlandse e-bike merk Doppio heeft een aandelenemissie aangekondigd via beursplatform Bondex. Doppio wil geld ophalen om haar groei te financieren, zowel in Nederland als daarbuiten. Het bedrijf verwacht haar huidige prominente positie nog verder te versterken in de sterk groeiende markt voor e-bikes.

Doppio verkoopt maximaal 30.000 aandelen met een waarde van 50 euro per stuk. De aandelenemissie volgt op de participatie van investeringsmaatschappij Airbridge Equity Partners en een crowdfunding-actie in de zomer van 2021. “De combinatie van private equity en crowdfunding was een manier om ons bedrijf zo breed mogelijk te financieren”, zegt Doppio-oprichter Peter Eiselin. “Hierdoor zijn we sneller dan verwacht klaar voor een volgende stap.” 

De deelnemers aan de crowdfunding van 2021 krijgen als eerste de mogelijkheid om hun inleg om te zetten in aandelen Doppio. Het fietsmerk werkt voor de emissie samen met beursplatform Bondex, gespecialiseerd in het creëren van eigen beursomgevingen voor bedrijven en het uitgeven en beheren van effecten zodat consumenten rechtstreeks kunnen investeren in ondernemingen. 

Doppio verwacht haar afzet jaarlijks te verdubbelen naar een volume van zes- tot achtduizend fietsen in 2024. De Europese markt voor e-bikes groeit naar verwachting van ruim 5 miljoen fietsen in 2021 naar 17 miljoen verkochte e-bikes in 2030. De helmplicht voor snorfietsers die vanaf 1 januari 2023 van kracht is, zal de vraag naar elektrische fietsen alleen maar vergroten, veerwacht Doppio.

Het bedrijf wil het aantal verkooppunten in Nederland (nu zes) het komende jaar verder uitbreiden. Er zijn ook vergevorderde plannen om Doppio in Duitsland, Frankrijk en België te introduceren. 

(ANP)

Gerelateerde artikelen