Investeerders achter Yuki en WinBooks stichten investeringsfonds

EverBlue heeft 45 miljoen opgehaald en een deelneming gedaan in Spotler.

Marc Coppens en Hans Kluwer, die eerder investeerden in de boekhoudsoftware van Yuki en WinBooks, lanceren EverBlue, een fonds dat gaat investeren in zakelijke software. Het fonds gaat beleggen in private-equitybedrijven.

Coppens richtte destijds de Belgische poot van het bekende boekhoudplatform Yuki op, dat hij verkocht aan de Noorse softwaregroep Visma.

EverBlue heeft een belang genomen in het Nederlandse marketingsoftwarebedrijf Spotler, samen met een Zwitserse PE-investeerder en het Rotterdamse CNBB Equity Partners.

‘Toen ik in Yuki investeerde, kreeg ik geregeld de vraag van vrienden en familie of ze niet mee konden investeren, maar dat vond ik te risicovol”, zegt Coppens. “Via EverBlue kunnen ze voor een relatief klein bedrag instappen, met voldoende risicospreiding.”

De co-investeerders moeten minstens 250.000 euro toezeggen, minder dan de limiet van klassieke PE-fondsen. De oprichters van EverBlue nemen pas zelf rendement als de andere investeerders een gemiddelde return van acht procent per jaar hebben gehaald.

Coppens’ zakenpartner Kluwer investeerde onder meer in WinBooks, een maker van boekhoudsoftware die in 2019 werd overgenomen door het Nederlandse Exact en in de juridische uitgever Intersentia.

Met EverBlue wil het duo exclusief investeren in zakelijke software. EverBlue heeft een eerste kapitaalronde afgesloten en daar voor 45 miljoen euro aan toezeggingen opgehaald. EverBlue wil 50 à 60 miljoen euro halen en zes tot tien participaties nemen in softwarefondsen.

Lees ook: Oprichters Exact & Yuki over hun nieuwe platform voor administratiekantoren

Gerelateerde artikelen