Visma neemt ook Yuki over

Visma, Europees leider in cloudbedrijfsoplossingen, neemt het all-in-one boekhoudplatform Yuki over. Dit is Visma’s derde strategische overname in korte tijd in de markt voor accountancysoftware. 

Yuki werd opgericht in 2007 en is actief in Nederland, België en Spanje met circa 200 medewerkers. Dagelijks werken ruim 1.300 accountantskantoren en zo’n 100.000 ondernemers met software van Yuki. 

De oprichters hebben tien jaar geleden de innovatie voor de accountancymarkt in gang gebracht met de introductie van volledige geautomatiseerde verwerking van de boekhouding door intelligente herkenning van documenten. Sinds de introductie in 2014 op de Belgische markt is Yuki uitgegroeid tot een unieke challenger met de snelst groeiende cloud accounting oplossing die ondernemers en accountants op een unieke manier samenbrengt.

Yuki zet, onder de huidige naam, de bedrijfsactiviteiten als zelfstandige organisatie voort. De organisatie zal als onderdeel van de Visma-familie samenwerken met de andere Visma-bedrijven in het accountancy-ecosysteem. Informatie wordt zodoende makkelijker uitgewisseld waardoor Visma-klanten nog meer voordeel uit hun software halen. Er zijn geen managementwijzigingen met deze overname gemoeid.

"Na de recente acquisities van Visionplanner en Nmbrs, en nu Yuki, kiezen in korte tijd drie van de meest innovatieve cloudleiders in het Nederlandse en Belgische accountancy domein voor Visma. Hiermee biedt Visma het meest complete en innovatieve accountancy cloud-ecosysteem in Nederland en België. Door dit cloud-ecosysteem realiseren we een katalysator van waardecreatie voor klanten waarover we in de nabije toekomst meer zullen delen,” zegt John Reynders, Country Director Visma Benelux.

Visma werd in dezen geadviseerd door Simmons & Simmons (door een team geleid door Robbert Jansen en Elise Boehmer).

Gerelateerde artikelen