Investeerder van het eerste uur stapt opnieuw in Lightyear

Zero Point Holding doet mee een investeringsronde van tien miljoen.

Autofabrikant Lightyear heeft ruim tien miljoen euro aan nieuwe financiering opgehaald. Dat geld wil de voormalige zonneautofabrikant gebruiken om zijn team van experts en technici uit te breiden, met wie de onderneming zonnesystemen voor voertuigen ontwikkelt. Lightyear ging vorig jaar failliet, maar maakte uiteindelijk een doorstart. De nieuwe financieringsronde is de grootste sindsdien, aldus het bedrijf.

Zero Point Holding is een van Lightyears grootste investeerders. In 2021 leidde Zero Point een investeringsronde in Lightyear toen alles nog goed was. “We hebben besloten om opnieuw te investeren, omdat het nieuwe plan duidelijk en realistisch is”, legt oprichter Clemens Schlettwein uit. “Lightyears nieuwe strategie creĆ«ert een overtuigende kans om de impact van bestaande en nieuwe technologieĆ«n te maximaliseren en biedt belangrijke oplossingen in de zoektocht naar duurzaam transport.”

Lightyear staakte begin 2023 de productie van zijn eerste zonneauto. Kort daarna ging het bedrijf failliet. In april van dat jaar werd bekend dat het bedrijf in afgeslankte vorm een doorstart maakte. Lightyear meldde daarop zich voorlopig niet langer te richten op de productie van zonneauto’s, maar op het maken van zonnepanelen voor op elektrische voertuigen.

Gerelateerde artikelen