Solarcar uit Eindhoven haalt 40 miljoen op

Lightyear mikt op beursgang, voordat het eerste model op de markt is.

De nieuwe autofabrikant Lightyear heeft 40 miljoen euro opgehaald met haar laatste financieringsronde. Hiermee kan zij de eerste levering financieren van het eerste model, de Lightyear One. 

Lightyear ontwikkelt elektrische auto's met een energiezuinig ontwerp en geïntegreerde zonnepanelen. Dit eerste model wordt verwacht aan het einde van het jaar. Lightyear mikt op een productie van 946 wagens.

De financieringsronde stond onder leiding van Zero Point Holding, het investeringsvehikel van een Zwitserse familie. Voor de financiering van het volgende geplande massamarkt model kijkt Lightyear naar de mogelijkheid om naar de beurs te gaan.

Het in Eindhoven gevestigde bedrijf is actief sinds 2016. Het eerste model werd twee jaar geleden aangekondigd. Het netwerk van investeerders en kopers achter Lightyear bestaat uit verschillende succesvolle Nederlandse ondernemers en families waaronder Anne-Marie Rakhorst, Rob van Gansewinkel, Jaap Korteweg (De Vegetarische Slager), en Henri de Jong (Mijndomein).

Gerelateerde artikelen