Investeerder Gilde Buy Out stapt in albumprinter Albelli

De Utrechtse investeringsmaatschappij Gilde Buy Out Partners neemt samen met het zittende management de Amsterdamse albumprinter Albelli over van drukwerkleverancier Cimpress, het voormalige Vistaprint.

Zo meldt de Utrechtse investeringsmaatschappij woensdag op haar website. Het in Venlo gevestigde Cimpress nam in 2011 een onbekend belang in Albelli, dat online fotoalbums verkoopt aan consumenten. Na ongeveer zes jaar verkoopt Cimpress, dat tot drie jaar geleden Vistaprint heette, haar aandelen aan het management en Gilde Buy Out Partners. Advocatenkantoor Stibbe stond Cimpress bij in de transactie. 

Na de overname door Cimpress betrad de albumprinter al snel de internationale markt met merken als het Zweedse Önskefoto en Bonusprint. Drie jaar geleden volgde ook de acquisitie van de Noorse branchegenoot Fotoknudsen. Albelli richt zich verder op consumenten in België, Duitsland, Frankrijk en Groot-Brittannië.

Nikolai Pronk partner bij Gilde, zag in Albelli een interessante investeringsmogelijkheid in de Europese markt van e-commerce fotoproducten. “Het management heeft een sterk B2C-platform ontwikkeld met een groot groeipotentieel”, zegt hij in het persbericht. “Wij zijn verheugd met het vooruitzicht om de implementatie van de bedrijfsstrategie de komende jaren te versnellen.”

 

 

Gerelateerde artikelen