Investeerder Castik Capital verwelkomt transporttak Wolters Kluwer

Wolters Kluwer heeft de verkoop van Transport Services aan investeerder Castik Capital afgewikkeld. Zo schrijft de informatiedienstverlener in een vrijdag verschenen persbericht.

Wolters Kluwer maakte op 7 april bekend een koper te hebben gevonden voor zijn Transport Services. De Luxemburgse investeerder Castik Capital bood ongeveer 82 miljoen euro voor de wereldwijde aanbieder van IT-oplossingen voor transport management. Die beoogde deal is nu afgerond. 

Kernactiviteiten
Transport Services behoorde volgens Wolters Kluwer niet meer tot de kernactiviteiten van het bedrijf. De afstoting is opvallend omdat Wolters Kluwer in 2011 nog 3,5 miljoen euro neerlegde voor de transport management system (tms)-divisie van het Belgische Transics om zijn positie in deze markt te versterken, weet techwebsite Computable. 

Vorig jaar boekte Transport Services een omzet van circa 40 miljoen euro. Dat deed het bedrijf met ongeveer 220 werknemers in elf landen. In 2016 behaalde het beursgenoteerde Wolters Kluwer een omzet van 4,3 miljard euro. Het bedrijf heeft zo'n 19.000 werknemers wereldwijd op de loonlijst staan. 

Lees ook:
Zorgovernames stuwen omzet Wolters Kluwer
Wolters Kluwer koopt Tagetik voor 300 miljoen euro

 

Gerelateerde artikelen