Intertrust rondt overname ABN Escrow & Settlements af

De overname die past in de strategie van diversificatie van het trustkantoor en was al eerder dit jaar aangekondigd.

Door de overname is Intertrust nu de nummer één aanbieder van escrow-, settlement- en betaaldiensten in Europa, met een marktleidende positie in Nederland, een sterke commerciële aanwezigheid op de Britse markt en groeiende bedrijfsactiviteiten in Duitsland. Het team is in zijn geheel overgegaan naar Intertrust en zal de verdere uitbreiding van escrow-diensten binnen het wereldwijde netwerk van Intertrust leiden.

Intertrust heeft inmiddels een vergunning van De Nederlandsche Bank verkregen om als Payment Service Provider te opereren. Als enige onderneming in haar sector met deze vergunning kan Intertrust escrow- en settlement services verlenen aan haar klanten, na de invoering van de European Payment Service Directive 2 (“PSD2”) in de Nederlandse wetgeving.

Evert Wind, Intertrust Global Head of Corporate Services, zei: "We zijn verheugd om het ervaren en professionele team van harte welkom te heten bij Intertrust. De Escrow- en Settlement-business is een uitstekende aanvulling op ons Corporate Services-aanbod en onze klanten zullen kunnen profiteren van onze gezamenlijke kracht in hun complexe financiële transacties, zoals grensoverschrijdende fusies en overnames en vastgoedtransacties. Onze sterke cultural fit en gedeelde focus op het bieden van een uitstekende service aan onze klanten zullen ons in staat stellen om ons aanbod succesvol te laten groeien en uit te breiden”.

Na het sluiten van de transactie worden de Escrow & Settlement-activiteiten van ABN AMRO geïntegreerd en ondergebracht in Intertrust.

M&A sprak eerder dit jaar met strategiedirecteur James Nolan, die de uitbreiding naar de Escrow & Settlementssector al noemde als een belangrijk onderdeel van de strategische heroriëntatie van Intertrust. 

Gerelateerde artikelen