ING-kroonprins Robert Specken verlaat M&A-podium

Laatst gewijzigd: 20 juli 2023 10:37
ING Wholesale Banking heeft Rob van Veldhuizen aangesteld als hoofd van de Nederlandse fusie- en overname-afdeling van de bank. Van Veldhuizen is per 1 februari gestart als Head of Corporate Finance Mergers & Acquisitions Nederland.

Rob van Veldhuizen werkt sinds 2008 bij ING Bank en heeft bijna twintig jaar ervaring in Corporate Finance. De dealmaker volgt Robert Specken op die na een kleine negen jaar het ING-schip achter zich laat. 

Opvallend is dat Specken nog geen jaar in functie was. Vorig jaar werd de 45-jarige bankier nog benoemd tot hoofd Corporate Finance M&A. De M&A Community sprak onlangs nog met Specken over de groeiambities van ING. 

In een telefonische reactie geeft de voormalige ING-topman aan zin te hebben in de komende tijd. Midden maart begint Specken aan zijn nieuwe job bij Robert van der Wallen, oprichter van BrandLoyalty. De focus zal komen te liggen op de zoektocht naar directe investeringen voor een familie-office.  

“Rob van Veldhuizen is een door de markt en collega’s gerespecteerde adviseur bij wie de leiding van het M&A team in uitstekende handen is”, zegt Maurits Duynstee, Hoofd van ING Wholesale Banking Nederland en wereldwijd verantwoordelijk voor Corporate Finance bij ING. “We zijn Robert Specken zeer erkentelijk voor de rol die hij heeft gespeeld bij het bereiken van de nummer-één-positie die ING Corporate Finance nu heeft in de Benelux. We wensen zowel Rob als Robert uiteraard veel succes in hun nieuwe functie.”


Rob van Veldhuizen, de nieuwe M&A-topman voor ING in Nederland. 

Gerelateerde artikelen