Infracapital verkoopt Nederlands bedrijf Eteck aan Partners Group

Het verkochte bedrijf stond onder verscherpt toezicht van de ACM.

Infracapital, de infrastructuurtak van de vermogensbeheerder M&G plc, heeft haar belang van 74 procent in Eteck Energie Bedrijven verkocht aan Partners Group. Het snelgroeiende Eteck is in Nederland marktleider op het gebied van kleine collectieve warmte- en koelingsystemen, waaronder Wko’s voor woningen en bedrijven.

Infracapital kocht in 2017 een meerderheidsbelang in Eteck. Sindsdien is Eteck gegroeid naar ruim 110.000 aansluitingen onder contract. Infracapital investeerde in Eteck via Infracapital Partners II (ICP II). Financiële details over de verkoop aan Parnters Group zijn niet bekendgemaakt

In 2021 staken vier banken 225 miljoen euro in het bedrijf, wat moest bijdragen aan het klimaatpositief worden van de banken in 2030. Maar in 2022 kwam Eteck onder verscherpt toezicht te staan van de Autoriteit Consument & Markt (ACM). Dit nadat het klachten regende over enorme prijsstijgingen van klanten van Eteck die een WKO-systeem van Eteck hadden aangeschaft voor warmte- en koude opslag. Dat toezicht focuste zich met name op het onderhoud van warmtesystemen.

Gerelateerde artikelen