Infracapital koopt meerderheidsaandeel energiebedrijf Eteck

De Britse investeerder Infracapital investeert 70 miljoen euro in het Nederlandse energiebedrijf Eteck in ruil voor een aandeel van 60 procent. Dat meldt het Financieele Dagblad woensdag.

Infracapital in een Londense investeerder en onderdeel van M&G Investment Management. Het fonds heeft in totaal 3 miljard pond in beheer en investeert onder meer in infrawerken in het Verenigd Koninkrijk en West-Europa. Tot nu toe financierde Eteck de groei onder meer crowdfunding. Die acties leverden per keer een aantal tonnen – en naamsbekendheid – op. 

Eteck exploiteert lokale energie-installaties. Met het investeringskapitaal van Infreacapital wil Eteck verder groeien. Directeur Jaap van Eck, laat in een toelichting weten dat ze extra kapitaal nodig hebben om het groeidoel van het bedrijf te bereiken en daarvoor geven ze hun zelfstandigheid op. 

Het doel is 100.000 aansluitingen binnen vijf jaar. Nu heeft het 25.000 aansluitingen op woningen en kantoren in beheer.  Die groei moet hoofdzakelijk komen van nieuwbouw. Door de groei moet de omzet van Eteck stijgen van 35 miljoen euro naar circa 100 miljoen euro. Het personeelsbestand groeit naar verwachting van 30 tot 50 man.

Eerder dit jaar verkocht Infracapital het Britse waterbedrijf Affinity Water aan meerdere investeerders, waaronder het Nederlandse investeringsfonds DIF Capital.

Gerelateerde artikelen