IMAP Netherlands en AKD zijn gek op verkoopdeals 

Wie zit aan welke kant van de onderhandelingstafel? IMAP Netherlands en AKD doen veel verkoopdeals en advocatenkantoor Houthoff adviseert vooral de koper, zo blijkt uit onderzoek van MenA.nl. 

M&A-adviseurs onderscheiden zich op verschillende manieren op de fusie- en overnamemarkt. Eén daarvan is een voorkeur voor de ‘sell side’ of  ‘buy side’. Oftewel advies aan de verkoper of de koper. MenA.nl pakte de top 10 van financieel adviseurs en advocatenkantoren gesorteerd op aantal deals in 2017 en onderzocht hoe vaak daarvan de koper dan wel de verkoper werd geadviseerd.

Bij de financieel adviseurs heeft ING zowel de meeste deals aan kant van de verkoper als de koper gedaan. Dat is niet verwonderlijk, want de bank heeft in 2017 überhaupt de meeste deals gedaan. Kijken we naar de verhouding tussen verkoop-  en koopdeals dan scoort IMAP Netherlands met 84 procent het hoogst op het aandeel verkoopdeals en heeft PwC met 50 procent het grootste aandeel koopdeals. 

Houthoff koopt en AKD verkoopt
Van de top 10 advocatenkantoren hebben Lexence en Houthoff met 38 deals absoluut de meeste koopdeals gedaan en stond Allen & Overy met 35 deals het vaakst aan de kant van de verkoper. Met 70 procent heeft Houthoff relatief de meeste koopdeals gedaan en AKD met 56 procent de meeste verkoopdeals.

 

Lees ook:
Deze 30 dealmakers doen de meeste internationale deals
ING en Allen & Overy doen meeste grensoverschrijdende deals in 2017

 

Gerelateerde artikelen