IK Partners gaat investeren in Kooi

IK Partners kondigt de acquisitie aan van Kooi European Mobile Security Solutions.

Kooi European Mobile Security Solutions is een snelgroeiende pan-Europese aanbieder van tijdelijke camerabewaking. IK Partners verwerft een meerderheidsbelang van Bencis Capital Partners, oprichter Pieter Kooi en het managementteam, die allemaal zullen herinvesteren.

Momenteel heeft Kooi ruim 200 medewerkers die een groeiend klantenbestand bedienen in 23 landen. Het bedrijf heeft een aanzienlijke aanwezigheid in de Benelux, DACH, Frankrijk en de Scandinavische landen met een track record van succesvolle uitbreiding naar nieuwe geografische gebieden. De afgelopen jaren heeft het bedrijf zijn Units for Observations (UFO)-aanbod ook met succes geĆÆntroduceerd in sectoren als de bouw en infrastructuur. Daarnaast profiteert Kooi van haar unieke en sterke erfgoed op het gebied van hernieuwbare energiebronnen.

Met de betrokkenheid van Pieter Kooi en de steun van Bencis sinds juni 2018 heeft het huidige managementteam, samen met zijn sterke staf, Kooi met succes door een robuuste groei geleid, waardoor de operationele capaciteiten effectief zijn uitgebreid en verbeterd. Samen met IK wil Kooi verdere schaalvoordelen realiseren, nieuwe markten penetreren, extra lokale teams oprichten, en internationaal uitbreiden naar onderbediende markten.

IK Partners is bij de transactie geadviseerd door international law firma Clifford Chance. Bencis Capital Partners werd bijgestaan door Lincoln International, NautaDutilh en EY.

De financiƫle voorwaarden van de transactie worden niet bekendgemaakt.

Gerelateerde artikelen