Hyperautomation-specialist Ciphix neemt Bizzomate over

Volgende overname in buy-and-build–groeistrategie met Mentha Capital.

Hyperautomation-specialist Ciphix neemt Bizzomate over, een expert in low-code software-oplossingen voor het digitaliseren en optimaliseren van bedrijfsprocessen.

Met de acquisitie zet Ciphix een volgende stap in het verwezenlijken van de ambitie om de leidende Europese partij te worden op het gebied van hyperautomation. Klanten van beide partijen profiteren van een geïntegreerd dienstenaanbod waarmee elk denkbaar digitaliseringsvraagstuk kan worden opgelost. Het portfolio omvat nu onder andere low-code apps, Robotic Process Automation (RPA), Artificial Intelligence (AI), Process Mining en Integration Platform as a Service (iPaaS)-oplossingen.

Om zijn groeiambities te verwezenlijken startte Ciphix in mei 2023 een buy-and-build–groeistrategie met Mentha Capital. Daarna volgde in september 2023 de overname van Webflight, een specialist in low-code apps, nu gevolgd door de acquisitie van Bizzomate. Hierdoor ontstaat een bedrijf van meer dan 170 teamleden die werken vanuit de vestigingen in Rotterdam, Amsterdam en Valkenburg.

Koen Mallee, Chief Executive Officer van Ciphix: “Met Bizzomate verwelkomen we een mensgericht bedrijf met waardevolle low-code expertise en een sterke focus op het maken van sociale impact. We kijken ernaar uit samen onze krachten te bundelen en deze om te zetten naar echte meerwaarde voor onze klanten. Door de overname verkrijgen we een leidende positie in de Nederlandse markt voor low-code app-ontwikkeling. Daarmee levert de overname een belangrijke bijdrage aan ons uiteindelijke doel om de leidende hyperautomation-specialist van Europa te worden.”

Lees ook: Fyron acquisitie door Mentha: Zo stuurt private equity op cijfers die er écht toe doen

Gerelateerde artikelen