Ciphix vergroot hyperautomation dienstverlening met overname

Ciphix, een hyperautomation specialist uit Rotterdam, neemt het Amsterdamse Webflight over.

Webflight is een specialist in low-code apps. Met deze acquisitie versterkt Ciphix zijn positie als vooraanstaande speler in de hyperautomation industrie. Door de samenvoeging van expertises kunnen zowel Ciphix- als Webflight-klanten profiteren van geïntegreerde oplossingen die een breed spectrum aan technologieën omvatten, waaronder low-code apps, RPA, AI, Process Mining en iPaas. Een van de voordelen van deze overname is dat Ciphix nu in staat is om low-code apps te implementeren met de drie grootste spelers op dat gebied: Mendix, OutSystems en Microsoft.

Sinds de oprichting van Ciphix heeft een heldere missie voorop gestaan: ‘take the robot out of the human’. Met deze ambitie heeft Ciphix in slechts vijf jaar tijd een snelle groei doorgemaakt, resulterend in een onderneming met 65 medewerkers en een klantenbestand van meer dan 60 actieve mid-market en corporate organisaties. De overname is een volgende stap in het verwezenlijken van deze missie.

Koen Mallee, CEO van Ciphix, benadrukt de meerwaarde van deze overname: “Uit onze klantgesprekken blijkt dat de behoeften van organisaties om efficiënter te gaan werken vaak kunnen worden ingevuld door de implementatie van low-code apps, naast technologieën zoals RPA, AI, Process Mining en iPaas. Door deze synergie kunnen we niet alleen de effectiviteit van low-code apps vergroten, maar ook hun impact vergroten door integraties met software robots.”

Financiële details over de overname zijn niet bekend gemaakt.

Lees ook: Emixa doet overname en breidt uit in DACH-regio

Gerelateerde artikelen