Emixa doet overname en breidt uit in DACH-regio

Digitaal transformatiebureau Emixa neemt LMtec Digital Solutions over, met steun van Holland Capital.

Emixa, een technologiepartner van SAP/Siemens/Mendix, neemt LMtec Digital Solutions over. Hiermee breidt Emixa zijn aanwezigheid in de DACH-regio uit en verbetert het zijn product- en dienstenaanbod verder, waardoor de digitale transformatie van zijn internationale Industrie 4.0-klanten wordt versneld. Emixa is een portfoliobedrijf van Holland Capital.

LMtec Digital Solutions is een partner van Siemens Digital Industries Software met kantoren in Duitsland en Zwitserland, gespecialiseerd in het leveren van PLM-oplossingen (Product Lifecycle Management), inclusief onderhoud, technische ondersteuning en consultancy.

Hun kennis en expertise draagt volgens Emixa bij aan hun visie om een belangrijke rol te spelen in de digitale transformatie van de maakindustrie, ook wel bekend als ‘Industrie 4.0’, via technologieën als Siemens, SAP en Mendix.

Uitbreiding naar de DACH-regio
De overname van LMtec Digital Solutions is de volgende stap in de expansiestrategie van Emixa. Inclusief LMtec heeft Emixa nu meer dan 520 professionals in dienst, die zich richten op productlevenscyclus- en activabeheer, IT-architectuur, low-code-applicaties, systeemintegraties en procesoptimalisatie, voornamelijk gericht op de productie-industrie.

De groep heeft de ambitie om de toonaangevende speler in West-Europa te worden en heeft haar activiteiten inmiddels uitgebreid naar de DACH-regio, naast de Benelux en het Verenigd Koninkrijk.

Enkele klanten van Emixa zijn ASML, Ahrend, Heijmans, VDL Nedcar, Bam, Enexis en VolkerWessels.

Gerelateerde artikelen