Holland Corporate Finance en Rutgers Posch adviseren ALP bij de overname door Achilles

Holland Corporate Finance (HCF) en advocatenkantoren Rutgers Posch en Delissen Martens adviseren bij een nieuwe stap in de consolidatiegolf om de autoleasebranche. De HCF en Rutgers Posch adviseren oprichter Jan van Marwijk bij de verkoop van lease bedrijf Auto Lease Partners aan branchegenoot Achilles, een dochterbedrijf van de Spuigroep. De koper krijgt juridisch advies van Delissen Martens. Gedreven door teruglopende autoverkopen zijn kleinere leasemaatschappijen genoodzaakt met elkaar te fuseren.
Het team van HCF Small Cap Advisory, de tak van HCF gericht op deals met een waarde van 5 tot 15 miljoen euro, staat onder leiding van Adse de Kock en bestaat verder uit Wouter Ammeraal and Tom Snijckers. Volgens de Kock is de deal typerend voor de trend in de automotive sector: “Deze derde deal in de Nederlandse lease markt in een relatief korte periode is niet verrassend. Gezien de uitdagende economische omstandigheden en de groeiende noodzaak om kosten te besparen bij kleine en grote bedrijven is het voor lease bedrijven moeten om organische groei te realiseren. We worden regelmatig benaderd door lease bedrijven die zoeken naar kleinere overnamekandidaten. Door deze overnames kunnen de kopers hun bestaande lease vloot uitbreiden en efficiënter opereren.”
 
Advocaat Matthijs van den Broek van het in ferbruari gestartte kantoor Rutgers Posch verzorgt het juridisch advies voor de verkoper. Advocaat Yvo Janssen van Delissen Martens adviseert de koper. 
Lucas Hanou, de directeur van koper Achilles Autolease, bevestigd de zoektocht naar groeikansen. “Wij zoeken altijd naar mogelijkheden om onze vloot te vergroten en meer services te bieden aan onze klanten. Wij zijn erg tevreden over de overname van de activiteiten van ALP omdat het onze marktpositie versterkt en onze efficientie kan vergroten.”
Inclusief de overname van ALP staat Holland Corporate Finance met zes deals op de vijfde plaats in de league table van MenA.nl gesorteerd naar aantal deals. De adviseurs waren eerder dit jaar betrokken bij deals van van Isilinx, Djoser, Agribio Group, Kiwa en Bulk Handling Systems.
 
Gerelateerde artikelen