Grote investeringsronde voor opleidingsplatform Lepaya

Lepaya haalt 38 miljoen dollar aan investeringen op in een ronde geleid door Endeit Capital.

Foto: Peter Kuperus (links) en René Janssen (rechts), de oprichters van Lepaya.

Europese tech-investeerder Endeit Capital leidt een investeringsronde van 38 miljoen dollar in het Nederlandse Lepaya. Andere investeerders zijn Educapital, Mars Growth Capital en Liquidity Capital, naast de bestaande investeerders Target Global en Mediahuis Ventures.

Met het nieuw aangetrokken kapitaal kan Lepaya sterker investeren in de ontwikkeling en het op de markt brengen van zijn op AI-gebaseerde opleidingsplatform. Het platform herdefinieert de manier waarop bestaande vaardigheden van medewerkers in beeld worden gebracht en nieuwe vaardigheden worden aangeleerd. Het platform wordt gebruikt door onder andere ING, Dell, Maersk, KPMG Freudenberg en zo’n 2000 andere klanten wereldwijd.

Lepaya combineert kunstmatige intelligentie met menselijke intelligentie om er zo voor te zorgen dat medewerkers de vaardigheden krijgen die zij nodig hebben om effectief en productief te blijven in hun dagelijkse werk. Met deze nieuwe investeringsronde doet Lepaya extra investeringen in zijn AI-tools, zoals de AI-coach, zodat deze de leerstof aanpast aan de context en het carrièreniveau van individuele werknemers. Daarnaast wordt er verder geïnvesteerd in het verbeteren van de data-analyse van vaardigheden, zodat organisaties en leidinggevenden kennis krijgen van de benodigde vaardigheden in hun organisatie en binnen hun industrie.

René Janssen, oprichter en CEO van Lepaya: “De snelle ontwikkelingen op AI-gebied maken het mogelijk om werknemers, organisaties en de wereld te bieden wat we altijd al voor ogen hadden: gepersonaliseerd inzicht in ontbrekende vaardigheden, en een echt samenhangende manier om deze ‘skills gap’ te overbruggen. Dit doen we door het beste van kunstmatige en menselijke intelligentie te combineren en de complexe operatie rondom wereldwijde bijscholingsprogramma’s van bedrijven volledig voor onze rekening te nemen.”

Lees ook: Techstars + ABN AMRO selecteren Top 10 fintech startups

Gerelateerde artikelen