Techstars + ABN AMRO selecteren Top 10 fintech startups

De ‘23 class van de ABN AMRO & Techstars Future of Finance Accelerator is bekend.

ABN AMRO + Techstars Future of Finance Accelerator is een programma voor uitzonderlijke ondernemers op alle gebieden van fintech, met een specifieke focus op digitale activa en duurzaamheid.

Uit ruim 450 aanmeldingen heeft het Future of Finance-team tien van de meest veelbelovende Europese fintech-bedrijven in een vroeg stadium geselecteerd om dit jaar deel te nemen aan het in Amsterdam gevestigde acceleratorprogramma. 24 fintech-oprichters zullen drie maanden lang hun bedrijf een boost geven met de hulp van meer dan 100 mentoren, het lokale en mondiale Techstars-team, de ABN AMRO-organisatie, wereldwijde partners en alumni.

De groep fintech-bedrijven van dit jaar komt uit zeven verschillende Europese landen. Hun bedrijven gaan een aantal van de meest urgente uitdagingen van onze tijd na: financiering van het MKB/startups, het vastleggen van ESG-gegevens, duurzaam beleggen, het tegengaan van het witwassen van geld, het financieren van klimaatprojecten en de betaalbaarheid van de huurmarkt. Net als bij de eerdere edities ging het Future of Finance-team op zoek naar onstuitbare oprichters met een sterke drang om een positieve impact op deze planeet achter te laten.

Dit zijn de tien geselecteerde startups:

Avenir (VK)
Een investeringsplatform dat de ethische waarden van investeerders beoordeelt en deze koppelt aan winstgevende en duurzame beleggingen

Complok (Estland)
Biedt een risicobeheeroplossing die de werklast van complianceteams in de financiële sector automatiseert.

FidoRent (Italië)
Een betalingsplatform voor de huurwereld dat de cashflow van mensen verbetert.

Hypeal (Nederland)
Een crowdfundingplatform dat startups in staat stelt hun eigen digitale valuta te lanceren, waardoor toegang tot financiering uit hun gemeenschappen wordt ontgrendeld.

KUMO (Duitsland)
Renteloze leningen tegen koolstofkredieten.

Lipefi (België)
Helpt Europese startups hun cashflows te optimaliseren door creditcards te voorzien van zinvolle limieten en financiële inzichten.

Marktdynamiek (VK)
De eerste volledig visuele, geautomatiseerde tool voor het maken van strategieën zonder code, gebouwd voor detailhandelaren.

PortF (VK)
Een duurzaamheidsorkestratieplatform voor alternatieve activa.

Tractiebord (Nederland)
Eén plek voor alle fondsenwervende activiteiten. Het interactieve platform tussen investeerders en startups helpt de financiering van startups eenvoudig en datagedreven te maken.

XQUIRE (VK)
Generatieve AI-simulaties voor menselijke beoordeling en training.

Gerelateerde artikelen