Grote belangstelling voor dochter Deutsche Bahn van 20 miljard

Het spoorbedrijf wil met de opbrengst van DB Schenker schulden afbetalen.

Meer dan twintig partijen hebben zich gemeld bij Deutsche Bahn met interesse in een overname van het logistieke dochterbedrijf DB Schenker. Dat meldt het Duitse persbureau DPA. De waarde van DB Schenker zou rond de 20 miljard euro liggen.

Deutsche Bahn zette het onderdeel twee jaar geleden in de etalage en wil met de opbrengst zijn schulden verlagen. Voor het einde van deze maand worden de eerste concrete voor DB Schenker verwacht. Een definitieve verkoop zou voor het einde van dit jaar rond moeten zijn.

Deutsche Bahn heeft wel gezegd de verkoop alleen door te zetten als er genoeg wordt betaald voor het transportbedrijf. DB Schenker behoort tot de grootste logistieke dienstverleners van Europa. Het bedrijf is actief met vrachtvervoer op land, ter zee en door de lucht en heeft wereldwijd op bijna 1900 locaties meer dan 76.000 werknemers.

De verkoop hangt al jaren in de lucht. Vorig jaar gaf Deutsche Bahn aan dat DB Schenker alleen aan een transportbedrijf wordt verkocht. Private equity-bedrijven zouden niet in aanmerking komen.

Al eerder zette Deutsche Bahn een dochter buiten de deur. Vorig jaar werd Arriva verkocht aan I Squared Capital. Zowel Arriva als DB Schenker zijn ook actief in Nederland.

Gerelateerde artikelen