Grootste cryptobeurs verder aan de ketting

Cryptobeurs Binance mag ook in Italië geen diensten aanbieden. Dat heeft de Italiaanse financiële toezichthouder Consob bekendgemaakt. Italië is het zoveelste land dat actie onderneemt tegen Binance, een van de grootste beurzen ter wereld op het gebied van cryptomunten als bitcoin.

De financiële waakhond van het Verenigd Koninkrijk verbood Binance vorige maand. Toezichthouders in de Verenigde Staten, Duitsland, Japan en Thailand keerden zich ook al tegen het platform. In de VS wordt Binance onderzocht door justitie en de belastingdienst. Het bedrijf wordt verdacht van meewerken aan witwassen van geld en belastingontduiking.

Binance doet er veel aan om onder toezicht uit te komen. Zo is het bedrijf officieel gevestigd op de Kaaimaneilanden. Er is een kantoor in Singapore, maar het bedrijf heeft geen officieel hoofdkantoor. Volgens oprichter Changpeng Zhao is dat omdat het bedrijf decentraal werkt, net als de cryptomunten waar het in handelt.

Qua handelsvolume lijkt Binance veruit de grootste cryptobeurs ter wereld te zijn. Het platform Bestebank.nl schrijft dat Binance vooral groeide door valutahandelaren in China, Japan en Korea. Volgens de vergelijkingswebsite CryptoCompare is de afgelopen 24 uur ruim 14 miljard dollar aan digitale munten verhandeld op het platform. De eerstvolgende concurrent verhandelde in dezelfde tijdspanne 8 miljard dollar.

(ANP)

Gerelateerde artikelen