Gokbedrijf BetCity overgenomen door Entain

Londens beursfonds telt 300 miljoen neer voor start-up van nog geen jaar oud.

Het beursgenoteerde bedrijf Entain neemt het Nederlandse gokbedrijf BetCity over. Met de deal is 300 miljoen euro gemoeid. Dat bedrag kan nog verder oplopen als BetCity na de overname goed blijft presteren. 

Entain probeerde al eerder vaste voet te krijgen op Nederlandse bodem, maar kreeg nog geen vergunning. Entain is het voormalige GVC Holdings, een internationaal bedrijf voor sportweddenschappen en kansspelen. Het is genoteerd aan de London Stock Exchange en maakt deel uit van de FTSE 100 Index. Het is eigenaar van merken zoals bwin, Coral, Ladbrokes, PartyPoker en Sportingbet. Met de overname steekt dit gokbedrijf alsnog de grens over.

Binnen de gokwereld is BetCity een bekende. Het bedrijf, opgericht in oktober vorig jaar, trok de aandacht met spraakmakende reclames met voormalige voetbalprofs als Andy van der Meijde, Wesley Sneijder, Wim Kieft, en Sjaak Swart. BetCity is een initiatief van de familie Singels, exploitant van Casino City-speelhallen in Amsterdam. De familie is al sinds 1974 actief in de Nederlandse gokbranche. De gebroeders Singels bezitten samen 67,5 procent van de aandelen in het bedrijf.
 

Gerelateerde artikelen