Getir neemt Ahold-dochter FreshDirect over

Flitsbezorger verschalkt boodschappenbedrijf.

Getir heeft FreshDirect overgenomen van Ahold Delhaize. FreshDirect is een in de VS gevestigd online boodschappenbedrijf met een jaaromzet van 650 miljoen dollar en 3.000 medewerkers een van de grootste foodretail groepen in de VS.

Deze overname zal synergieën creëren tussen Getir en FreshDirect. “De technologische kracht van Getir zal de technologische infrastructuur van FreshDirect verbeteren, en FreshDirect-klanten zullen hun bestellingen veel sneller ontvangen dankzij de flexibele aanpak van Getir. Met het brede productportfolio en het brede klantenbestand van FreshDirect zal Getir de groei van zijn snelle bezorgactiviteiten in de VS versnellen”, aldus een persbericht.

In lijn met zijn naam werkt FreshDirect ruim 20 jaar samen met landbouw- en voedselproducenten om verse producten rechtstreeks naar hun klanten te brengen. In tegenstelling tot Getir is het bedrijfsmodel van FreshDirect gebaseerd op de geplande levering van bestellingen aan huis of op kantoor op bepaalde tijdstippen van de dag. Met een vloot van 400 vrachtwagens en een productie- en distributiecentrum van 60.000 vierkante meter in New York bedient FreshDirect New York, New Jersey en Connecticut.

Gerelateerde artikelen