Geruchten over volgende verkoop van dochter Deutsche Bahn

Het Duitse railbedrijf ontkent in alle toonaarden het afstoten van DB Cargo.

Deutsche Bahn (DB) ontkent plannen te hebben om zijn zwaar verliesgevende railgoederendochter DB Cargo af te stoten. Het bedrijf probeert daarmee een bericht te ontzenuwen in de Duitse zakenkrant Handelsbatt. Daarin wordt op basis van bronnen bij de ondernemingsraad gemeld dat de DB-directie het voornemen heeft het bedrijf voor railgoederenvervoer te verkopen.

Met een jaaromzet van 5,3 miljard euro vertegenwoordigt DB Cargo een vijfde van het spoorverkeer van Deutsche Bahn. De DB Groep hoopt volgens de berichtgeving de Europese Commissie tevreden te stellen door een minderheidsbelang in DB Cargo af te stoten als de goederenspoordivisie afhankelijk blijft van subsidies.

De opsplitsing van het DB-spoorvervoer werd lange tijd als taboe beschouwd in het Berlijnse staatsbedrijf. Toch zou een verkoop al de tweede deal van Deutsche Bahn kunnen betekenen in relatief korte tijd. Het bedrijf is bezig met de verkoop van DB Schenker, een dochterbedrijf voor wegvervoer. Dit bedrijfsonderdeel moet twintig miljard euro opbrengen.

Gerelateerde artikelen