Fusie tussen twee Google Cloud-partners

Cloud Technology Solutions Group (CTS) en Appsbroker gaan strategische fusie aan.

IT-dienstverleners Cloud Technology Solutions Group (CTS) en Appsbroker Ltd (Appsbroker) maken vandaag bekend een strategische fusie aan te gaan. Samen vormen de bedrijven daarmee het grootste volledig op Google Cloud gerichte adviesbureau van Europa. Het gecombineerde bedrijf telt 400 werknemers en heeft vestigingen in Nederland, België, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Roemenië.

De twee Google Premier Partners worden samen één bedrijf voor zowel strategisch advies als technische oplossingen. Hiermee wordt er ingespeeld op de snel groeiende vraag naar oplossingen op het gebied AI, martech (marketing-tech), databeheer en cybersecurity. De fusie zal een verdere boost geven aan de expansiedoelstellingen binnen sectoren zoals de financiële dienstverlening, retail, maakindustrie en publieke sector, in zowel de EMEA-regio als het Verenigd Koninkrijk.

Volgens de voorwaarden van de overeenkomst zal het bedrijf worden geleid door Tom Ray, de CEO van CTS. Mike Conner, de oprichter en de huidige CEO van Appsbroker, treedt toe tot de Raad van Bestuur. Marlin Equity Partners, de grootaandeelhouder van CTS, wordt ook de grootste aandeelhouder van de nieuwe bedrijfscombinatie. Private equity firma NorthEdge Capital heeft daar een minderheidsbelang in.

Tom Ray, CEO: “We zijn enorm enthousiast over de impact die deze strategische fusie heeft op onze klanten en medewerkers. Of het nu gaat om het bestrijden van cyberdreigingen of het verwezenlijken van het werkelijke potentieel van AI; er liggen volop kansen om het volledige scala aan mogelijkheden van Google Cloud in te zetten en zo daadwerkelijk het verschil te kunnen maken. CTS en Appsbroker hebben de meest getalenteerde cloudexperts in huis. Daarnaast beschikken we over meer dan 420 Google-certificeringen en zijn we bekroond met diverse brancheprijzen. Het samenbrengen van al deze expertise onder één dak brengt ons in een sterke positie om de toekomst van digitale transformatie vorm te geven.”

Als twee prominente partijen binnen het ecosysteem van Google Cloud zullen CTS en Appsbroker voorlopig onder hun huidige namen samenwerken. De naam van de nieuwe bedrijfscombinatie wordt te zijner tijd bekendgemaakt.

Lees ook: M&A Deal uitgelicht: de verkoop van Ordina aan Sopra Steria

Gerelateerde artikelen