‘Fusie tussen Gemalto en Thales op koers’

Het proces om digitaal beveiliger Gemalto samen te voegen met het Franse technologiebedrijf Thales ligt op koers. Dat stelde het in Amsterdam genoteerde bedrijf vrijdag bij de presentatie van de jaarcijfers.

Thales maakte vorig jaar bekend Gemalto te willen kopen, voor circa 4,6 miljard euro. De deal wordt naar verwachting in de tweede helft van het jaar afgerond, als ook de gebruikelijke goedkeuringen binnen zijn. Kenners zien daarbij overigens weinig beren op de weg, zo werd eerder al gemeld.

Gemalto behaalde vorig jaar een omzet van bijna 3 miljard euro. Dat is 5 procent minder dan een jaar eerder. De operationele winst kwam uit op 310 miljoen euro, een daling van 32 procent ten opzichte van 2016. Onder de streep resteerde een min van 424 miljoen euro.

Vorig jaar schokte Gemalto de financiële markten enkele keren met een winstalarm. Het uiteindelijk behaalde operationele resultaat valt binnen de laatste afgegeven bandbreedte van 293 miljoen euro tot 323 miljoen euro.

Voor dit jaar verwacht het concern dubbelcijferige omzetgroei bij de onderdelen Identity, IoT & Cybersecurity en een stabiele marge voor Smartcards & Issuance. Dat zal leiden tot ,,midden tot hoge enkelcijferige groei´' van de operationele winst in 2018.

Gerelateerde artikelen