Funecap neemt zeven crematoria van DELA over 

De verkoop is een voorwaarde van de ACM voor de aankoop van Yarden.

DELA heeft een koper gevonden voor de zeven crematoria die zij moet afstoten als sluitstuk voor de overname van Yarden. De ACM stemt in met de verkoop van de crematoria aan Funecap. Deze in Parijs gevestigde uitvaartondernemer volgt een Europa-brede groeistrategie. 

Beide partijen leggen de laatste hand aan de laatste voorwaarden uit de overeenkomst om te kunnen overgaan tot een formele overdracht. De Autoriteit Consument & Markt (ACM) stelde de verkoop van de zeven crematoria als voorwaarde aan de goedkeuring van de overname van Yarden door DELA. De ACM voorkomt hiermee dat DELA in sommige regio’s te groot zou worden. 

Het gaat om de voormalige Yarden crematoria in Beuningen, Heerlen, Groningen, Schagen, Utrecht en Venlo-Blerick. En in de regio Rotterdam verkoopt DELA haar eigen crematorium in Spijkenisse. De ACM gaf DELA een half jaar voor de verkoop van deze crematoria. Toen bleek dat die termijn net niet werd gehaald kreeg DELA extra tijd. 

Behalve de zeven crematoria moest DELA van de ACM ook de voormalige Yarden-locaties in Veldhoven en Venray van de hand doen. Daar is verleden jaar in augustus al een nieuwe eigenaar voor gevonden. Deze uitvaartcentra zijn volledig in handen gekomen van het Eindhovense uitvaartbedrijf Van der Stappen. 
 

Gerelateerde artikelen